Vacatures Intercedente

Home » Blog

Handige artikelen

Vacatures bekijken bij een energievergelijker

Weet u veel van een energievergelijker? Bekijkt u vaak de vacatures van een energievergelijker? Energievergelijkers worden steeds populairder en zijn steeds meer in trek bij de consument. Consumenten draaien elk dubbeltje om en vinden het dan ook zeer belangrijk om niet te veel te willen betalen voor hun energie in huis.

Waarom is het een goed idee om bij een vergelijkingssite energie te gaan kijken

Op een vergelijkingssite energie vind je snel de beste deal voor energie. Daarmee krijg je al snel een besparing van een paar honderd euro op je energierekening. Er zijn tientallen leveranciers op de energiemarkt bijgekomen sinds die geliberaliseerd is. Daardoor is er een flinke concurrentie opgetreden, en als klant pluk jij daar de voordelen van. Hoge welkomstbonussen liggen te wachten voor klanten die van het ene naar het andere bedrijf overstappen. Bij een vergelijkingssite voor energie kun je precies zien welke aanbieder op dit moment de beste deal voor jou heeft klaarliggen. Daarbij wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie, je locatie en je voorkeur voor de soort energie. Je kunt bijvoorbeeld alleen gas of alleen stroom afnemen. En bij een vergelijkingssite kan je ook opgeven of je het belangrijk vindt om gebruik te maken van groene energie. Door grootschalige opwekking benadert het tarief daarvan steeds meer het tarief van grijze energie.

Op een vergelijkingssite energie vind je alles voor de overstap naar een nieuw energiebedrijf

Overstappen naar een nieuw bedrijf is snel geregeld. De meeste aanbieders van gas en stroom regelen de overstap voor je. Je hoeft alleen maar je locatie in te vullen, en de belangrijkste gegevens over je energiegebruik op te geven. Het bedrijf benadert dan het bedrijf waarmee je een lopend contract hebt. Je oude contract wordt opgezegd en er wordt een nieuw contract voor je opgesteld bij het nieuwe bedrijf. Dat is helemaal aangepast op jouw persoonlijke situatie. Let erop dat je de overstap het beste kan maken tegen het einde van de looptijd van je contract. Anders kun je te maken krijgen met een opzegboete, omdat je eerder dan afgesproken het contract bij je oude leverancier opzegt. Vaak zie je daarom reclames rond het einde van het jaar: de periode dat de meeste contracten voor energie aflopen. Energie vergelijken zakelijk is ook een optie!

Waarom bespaar je als je overstapt naar een nieuwe leverancier

Dat heeft te maken met een paar factoren. Energiebedrijven concurreren hevig met elkaar en geven dus hoge bonussen weg om klanten naar hun bedrijf te laten overstappen. Dus overstappen energie. Aantrekkelijke cashbacks, hoge kortingen en zelfs het weggeven van producten en andere cadeautjes zijn hun manieren om dat te doen. De belangrijkste reden om over te stappen is, dat als je een contract voor bepaalde tijd hebt, het contract na deze tijd meestal verandert. De energieleverancier blijft je dan gewoon gas en stroom leveren, maar verhoogt de prijs ervan, omdat hij nu een nieuw contract voor je afsluit met variabele tarieven. Veel mensen hebben dat niet door en betalen na hun contractduur een hoger bedrag dan in het eerste jaar. Het is een veel beter idee om de overstap te maken naar een nieuw bedrijf en daar te profiteren van de voordelen en de kortingen van een nieuw vast contract.